Акценти
Начало / Образование / ОУ „Д-р Петър Берон”  работи по проект за използването на облачната среда в обучението

ОУ „Д-р Петър Берон”  работи по проект за използването на облачната среда в обучението

ОУ „Д-р Петър Берон“ е първото училище в Плевен, което реализира проект на един от мобилните оператори за достъп до облачни услуги за българските училища.  Компанията е предоставила оборудване за два кабинета с таблети и специално разработена защитена интернет връзка.

Това е инвестиция в по-качествено и модерно образование на учениците. Учебните занимания чрез дигиталните технологии помагат на учениците за развитие на критичното мислене, за решаване на различни типове задачи. Интегрирането на новите технологии допринася за превръщането на традиционното обучение в забавен и увлекателен процес. Конкретно облачните технологии позволяват прилагането в класната стая и извън нея на разнообразни модели на обучение – както индивидуална работа, така и работа в екип, обясняват от ръководството на училището.

На един от първите часове в училището присъства Стела Христонева – регионален мениджър компанията за Централна Северна България. Част от учениците от VІ клас проведоха първото си занятие под ръководството на Таня Цветанова – учител по информационни технологии.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...