Акценти
Начало / Образование / ОУ”Валери Петров” излъчи участници в регионалния кръг на Spelling Bee 2019

ОУ”Валери Петров” излъчи участници в регионалния кръг на Spelling Bee 2019

ОУ”Валери Петров” гр.Плевен вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на Осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Гергана Цветиславова Савчева от VБ клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на днес, 24 февруари, в ОУ ”Валери Петров” гр.Плевен. Гергана спелува правилно думата survivе и победи Велислава Велизарова Станева от VIБ клас, която остана втора след оспорвана битка. И двете имат право да участват в регионалното състезание, което ще се проведе на 24 март 2019 г. в град Велико Търново. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 21 април 2019 в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Победител в миналогодишното състезание е Бианка Месова от СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“, гр. Перник.

Тази година състезанията се провеждат под наслов „BEE Better Together“. Ние вярваме, че изграждането на умения и навици за работа в екип и взаимопомощ са изключително важни за личностното развитие на младите хора и тяхната успешна реализация в обществото. Всички училища-участници могат да се включат в конкурсa, като споделят как подготовката и участието в състезанието стимулират екипната работа и създават отношения на разбирателство, приятелство и взаимопомощ.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...