Акценти
Начало / Култура / От 9 май започва програмата за Празника на Плевен (всичко по дни и часове)

От 9 май започва програмата за Празника на Плевен (всичко по дни и часове)

Джаз, рок, фолклор, футбол, спектакъл-церемония на Националната гвардейска част, откриване на паметник на Емил Димитров са включени в програмата на Общината за Празника на Плевен.

Празничните прояви ще започнат на 9 май с джаз вечер с “JP3 JIVKO PETROV TRIO“ в парка на Регионалния исторически музей. Специален гост ще е Гери Турийска. Началото на концерта е от 20.30 часа.

Следващата вечер, 10 май, на сцената на площад „Възраждане” ще се качат рокаджийте от плевенската група „Криминале”. Специални гости ще са  Биляна Добрева и Хор „Гена Димитрова“. Началото е отново от 20.30 часа.

На 11 май е вечерта на хип-хопа с група Ъпсурт. Мястото е площад „Възраждане”, началото – от 20.30 часа.

На 12 май ще бъде дадено началото на футболен турнир „МЕТРО БЪЛГАРИЯ“. Откриването е от 12 часа на футболен терен „Замъка“ в  жк „Сторгозия“.

Вечерта ще започне инициативата Нощ в музеите. В 18 часа ще се включи ХГ „Илия Бешков“, от 19 часа ще започнат проявите в  Панорама „Плевенска епопея 1877″, а от 20 часа ще се включи и  Регионален исторически музей.

От 21 часа ще започне фолклорната вечер с Северняшкия ансамбъл и Берковската музика. Концертът им ще е на площад „Възраждане”.

На 13 май е концертът на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ от 20.30 часа на площад „Възраждане”.

Следващата вечер – 14 май, на сцената на площад „Възраждане” ще се качат Милица Гладнишка и квартет „Дивото зове”. Началото отново е от 20.30 часа.

Празничният ритуал за Празника на Плевен ще започне от 11 часа, на 15 май,  на площад „Възраждане” . В 11.30 часа ще се проведе ритуалът по учредяване на Първия гвардейски ученически духов оркестър към СУ „Иван Вазов” – Плевен.

Веднага след това плевенчани ще имат удоволствието да се насладят на спектакъла церемония „Искри” на Националната гвардейска част.

 На Празника на Плевен ще бъде открит и паметника на Емил Димитров, дело на плевенския скулптор Константин Симеонов – Костика. Откриването ще е от 13 часа до Големия фонтан.

Традиционният пролетен салон на плевенските художници ще бъде открит в 17 часа в Арт център Плевен.

Празничната програма ще завърши с  концерт на група „Хоризонт” от 20.30 часа на площад „Възраждане”.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...