Начало / Култура / Арлекинчетата в усилена подготовка за концерта „Планета на мечтите”

Арлекинчетата в усилена подготовка за концерта „Планета на мечтите”

Започнаха репетициите за поредния спектакъл на Вокална група „Арлекино“ при НЧ „Съгласие 1869″ . Мотото на спектакъла „Планета на мечтите“ е  „От малки мечтаем, с мечтите порастваме, мечтаем дори когато сме възрастни“.

 Както миналата година, в него специално участие ще  вземе Хайхашод Агасян. Негови са и песните, които децата ще изпеят на сцената. Различното от миналогодишния спектакъл е, че този път композиторът е гост в ролята на Приятеля. Освен че ще пеят заедно с него, децата ще бъдат и в ролята на актьори и заедно с Хайгашод  ще правят закачливи и забавни диалози, издаде художественият ръководител на групата Виолета Боянова. Постановката е на Ангел Бешев, а художник е Иван Велчев – Йово.

Благодаря на читалище „Съгласие 1869″, че дава платформа за развитието на детските таланти и те още от малки да усетят магията на сцената, да могат да изразяват себе си, добави Боянова.

Премиерата е на 3 май от 19 часа в зала „Емил Димитров“ на читалището. Следващите спектакли, които ще се играят пред деца от I – VIII клас, са на 4 май съответно от 12 и от 14 часа.

Вече са направени студийни записи на песните от спектакъла при Максим Горанов. Те ще бъдат записани на диск, който ще достигне до всички плевенски училища.

А целта е една – децата да се забавляват, да се радват и да мечтаят повече.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...