Акценти
Начало / Спорт / От 19 до 22 февруари Плевен е домакин на Купа България за баскетбол мъже

От 19 до 22 февруари Плевен е домакин на Купа България за баскетбол мъже

IMG_7357

За втори път през последните 10 години Плевен ще е домакин на Купата на България по баскетбол мъже.  Домакинството на такъв представителен турнир е чест за нашия град, каза на пресконференция днес Цветан Антов, съветник на спортния министъра и все още изпълняващ длъжността председател на баскетболен клуб „Спартак Плевен”.

Финалните мачове за Купа България ще се играят от 19 до 22 февруари в зала „Балканстрой”.  По програма в първия ден са предвидени четири мача. Първи ще играят Лукойл Академик и Берое от 14 часа.  В 16.30 часа е мачът Левски София-Ямбол, в 19 часа излизат за двубой Балкан Ботевград-Черно море Порт Варна. По традиция последният мач за деня е за домакините – Спартак Плевен, които ще играят срещу Рилски спортист.

Победителите от първия ден отиват на полуфинали, които ще се играят от 16.30 и 19 часа на 20 февруари, петък.  В събота от 17 часа е финалът за 3 и 4 място, а в неделя, 22 февруари, от 15 часа излизат двата отбора, претенденти за Купа България.

За късните мачове в четвъртък и петък  „Тролейбусен транспорт” – Плевен осигурява допълнителен транспорт, като тролей ще изчаква края на срещите.

Билетите за мачовете са по 3 лв., като един билет осигурява присъствие на срещите за целия ден, обясни Антов.

Не повече от 15-20 000 лв. ще струва провеждането на  финалите в Плевен, каза Цветан Антов и уточни, че в тази сума са включени възнагражденията за 16-те съдии и настаняването на седемте  отбора.

Плевенският клуб не цели финансова печалба от домакинството  на Купа България, а преди всичко популяризирането на баскетбола и на спорта в Плевен, подчерта Цветан Антов. Той не скри недоволството си от това, че  Община Плевен не подкрепя финансово това спортно сбитие за града ни. „Не знам друго мероприятие в Плевен, за което да има излъчване 10 часа по националната телевия. А Общината да не отпусне нито лев, за да подпомогне провеждането му”, коментира той.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...

Един коментар

  1. ВЕНЕТА ЦВЕТАНОВА

    ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ОРГАНИЗАТОРИТЕ И УСПЕХ НА СПАРТАКОВЦИ. ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ ЗА ПОБЕДА