Акценти
Начало / Общество / От четвъртък започват отново дъждове

От четвъртък започват отново дъждове

По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ – БАН) след пладне днес на отделни места ще превали краткотрайно – 1-2 л/кв.м, през нощта срещу четвъртък в Северозападна България ще има валежи от 1-5 л/кв.м, на отделни места до 10-12л/кв.м. В четвъртък около и след обяд ще има валежи, възможни са локални извалявания, повече като количество в централните и източните райони от страната. Количествата ще са между 5 и 15 л/кв.м., локално до около 25-30 л/кв.м. В петък интензивни валежи ще има на повече места в страната. Количества на валежите ще са между 5 и 15 л/кв.м., локално между 20 и 35 л/кв.м.

В четвъртък ще преобладава време с променлива облачност с временни увеличения на облачността до значителна вечерта. След обяд и вечерта на места, предимно в планинските и полупланински райони, ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър без определена посока. Минималните температури ще бъдат между 14 и 17 градуса. За Плевен се очаква минимална температура 15 градуса. Максималните температури ще бъдат между 24 и 27 градуса, за Плевен – 26 градуса.

В петък ще преобладава време със значителна облачност с временни намаления на облачността преди обяд. След обяд и вечерта на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър без определена посока. Минималните температури ще бъдат между 13 и 16 градуса. За Плевен се очаква минимална температура 14 градуса. Максималните температури ще бъдат между 22 и 25 градуса. За Плевен – максимална температура 24 градуса.

Преваляванията ще продължат и през почивните дни, като стойностите на термометрите в Плевен ще показват около 23-24 градуса.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...