Акценти
Начало / Култура / От плевенската Драма се надяват да започнат нормално новия сезон

От плевенската Драма се надяват да започнат нормално новия сезон

Драматичен театърВъпреки изказването на служебния министър на културата, че  новият сезон е заплашен заради липсата на пари, в плевенския Драматичен театър се надяват да започнат нормално новия сезон.

На 1 септември екипът се събира  след лятната ваканция и продължава работа върху премиерното заглавие, което ще бъде представено пред публика около 20 септември.

Имаме изготвена програма и ще работим по нея, заяви Ивет Костова, драматург на театъра. В новата програма е заложен спектакъл по заглавие от руската класика отново с режисьор Николай Урумов, който направи много успешна постановка на „Женитба” на Гогол през миналия сезон.

Ивет Костова коментира, че плевенският театър приключи сезона си с много добри показатели и се надяват Министерството на културата да преведе заработеното на база продадени билети и други показатели. Тъй като театърът е на смесено финансиране,  много зависи от това как Община Плевен ще изпълни ангажиментите си към театъра. Досега нямаме причина да се съмняваме, че ще има промяна в коректното отношение на Община Плевен, подчерта Костова.

Припомняме, че предстои да бъде обявен нов конкурс за директор на театъра, тъй като на проведения през юни тази година се яви само един кандидат – сегашният директор Илко Иларионов, но комисията не го класира. В момента Иларионов е временно изпълняващ длъжността до провеждане на нов конкурс.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...