Акценти
Начало / Образование / От МОН работят по въпроса за преминаването на училищата в едносменен режим

От МОН работят по въпроса за преминаването на училищата в едносменен режим

От Mинистерството на образованието и науката съобщиха, че заедно с общините ще работят по преструктурирането на училищата според новия образователен закон.

Министър Кунева и представителите на Националното сдружение на общините в  РБългария (НСОРБ) обсъдиха и възможностите за преминаването на училищата на едносменен режим в рамките на следващите години. Към момента има над 450 училища в цялата страна, които все още са на две смени.

От МОН изнесоха предложение с искане приемът за първи клас да се извършва централизирано на ниво община, като водещ критерий бъде местожителството на родителите. Целта на тази мярка е да  се преустанови практиката няколко училища в центровете на големите градове да бъдат пренаселени за сметка на училищата в кварталите. НСОРБ дадоха своето съгласие за предложените промени.

Сред другите обсъждани теми бяха доставката на нови училищни автобуси, ремонтите в училищата, както и съвместните действия за привличането и задържането на учениците и мерките срещу ранното отпадане от образователната система.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...