Начало / Политика / В Плевен ще събират подписи за провеждане на национален референдум

В Плевен ще събират подписи за провеждане на национален референдум

В Плевен ще се събират подписи за произвеждане на Национален референдум за освобождение на България от финансово робство и управление чрез пряка демокрация, информират от Инициативния комитет за организиране на подписката. Събирането на подписи стартира в страната на 1 юни и е в подкрепа на Искане от инициативен комитет с председател адвокат Светлозар Анастасов Николов за произвеждане на референдума. Подписката ще бъде провеждана до 1 септември.

Поставените за гласуване на „Национален референдум за освобождение на България от финансово робство и управление чрез пряка демокрация” въпроси са:

1.Да се забрани ли на банките да променят едностранно лихвите и условията на договорите за всички видове кредити за физически и юридически лица ?

2.Да се отмени ли чл.417 и чл.418 ГПК, който задължава районния съд да постановява незабавно изпълнение ?

3.Да бъде ли освободено физическото лице от всичките си финансови задължения в срок до една година от обявяването на несъстоятелността си пред съда на основание Регламент (ЕО) №1346/2000 ?

4.Да се отмени ли частното съдебно изпълнение ?

5.Всички актове и действия на съдебния изпълнител да подлежат ли на обжалване от страните пред окръжен и апелативен съд и да се разглеждат в открито съдебно заседание ?

6.Да бъде ли задължен съдебният изпълнител при определяне на началната цена за всяка първа публична продан на недвижим имот да назначава независим оценител за определяне на пазарната му стойност ?

7.Да бъде ли създаден финансов омбудсман, финансиран от държавния бюджет, пряко избиран от гражданите за срок от четири години, който безплатно да разглежда жалби и спорове между банки и потребители ?

8.Да имат ли право всички потърпевши лица и организации да завеждат колективни искове, без да им се налагат ограничения от държавата или съда ?

9.Да се провежда ли национален референдум по всички въпроси от компетентността на Народното събрание, поискан от инициативен комитет с подписка от 100 000 подписа, събирани в продължение на не повече от една година ?

В Плевен подпиди ще се събират на 28 юли от 17.00 до 21.00 и на 29 юли от 08.30 до 11.00 пред сградата на Драматичен Театър „Иван Радоев“.

Информационната кампания се провежда чрез сайта www.bankstop.eu и фейсбук страницата bankstop.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...