Начало / Образование / От Министерството извършват проверки в Спортното училище

От Министерството извършват проверки в Спортното училище

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев е поел ангажимент да се запознае подробно с доклада на Инспектората към Министерството, който е извършил проверка миналата седмица в Спортно училище „Георги Бенковски“. Това сподели Цветан Антов по време на пресконференция в БТА. По негова информация министър Кралев дори днес трябва да е бил на посещение в Плевен, за да се запознае отблизо със случващото се.

Припомняме, че до тези проверки се стигна, след като треньорите от плевенското училище излязоха на протест. те заплашиха с бойкот и поискаха смяна на ръководството.

Миналата седмица е проведена среща между Антов и министъра, на която е обсъдена ситуацията. Цветан Антов обясни, че е видял доклада на Инспектората, който не е бил завършен напълно, а на около 90%, и според него има констатирани нарушения. „Предполагам, че вече е приключен докладът и доколкото знам треньорите вчера са били на среща с кмета. Независимо, че е държавно училище, кметът трябва да вземе някакво отношение, тъй като училището се намира на територията на общината“, заяви Антов. Кметът не може да уволни директора, но може да даде някакво становище, допълни още той, подчертавайки, че тези бъдещи спортисти прославят името на Плевен.

Антов не пропусна да подчертае и за проблема със залите за тренировки. Децата тренират зимата в студ, а се очакват добри спортни резултати от тях. „Не можем да се похвалим, че Общината прекалява с финансирането на спорта през последните 15 години“, допълни още той.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...