Акценти
Начало / Спорт / От клуба на феновете снемат доверието си към ръководството на „Спартак“, опасяват се от заличаване на отбора

От клуба на феновете снемат доверието си към ръководството на „Спартак“, опасяват се от заличаване на отбора

Бихме искали да изразим силното ни притеснение за съдбата на ПФК „Спартак 1919” – Плевен. То идва от факта, че от края на първенството до ден днешен липсва официална информация от ръководството на клуба, каквато поискахме чрез отворено писмо преди повече от месец. Вече сме убедени, че ръководството на „Спартак” се крие от привържениците на отбора и футболната общественост в Плевен и окончателно сваляме доверието си към него, защото с действията си то вреди на името на „Спартак”. Това е записано в разпространеното отворено писмо от клуба на привържениците на ФК „Спартак 1919” – „Винаги верни”.

В отвореното писмо се коментират и слуховете за „сериозни финансови и организационни проблеми, които застрашават не само участието на „Спартак” в „Б” група, а въобще съществуването на клуба”.

Ето какво точно пише : „Коментира се вариант, че е възможно „Спартак” да предостави професионалния си лиценз на Литекс (Ловеч), което би означавало заличаването на плевенския клуб и срам за нашия град. Сред футболната общественост се говори и за това, че бъдещият член на Северозападна „В” група Сторгозия (Плевен) ще получи подкрепа от Община Плевен за сметка на такава към СПАРТАК – безспорният носител на почти 100-годишната славна футболна традиция на града ни

Днес вече е ясно, че лицензът на „Спартак” за участие в „Б” група за предстоящия сезон ще бъде отнет до броени дни, ако не бъдат изчистени задълженията на клуба към държавните институции и БФС, възлизащи според слуховете на не повече от 60 000 лв. Започваме да се опасяваме, че освен това може да се стигне и до повторен фалит на СПАРТАК за последните пет години, който да се окаже пагубен.

В създалата се изключително критична ситуация за бъдещето на „Спартак”, искаме да се обърнем с призив към ръководството на Община Плевен, бизнеса в града и цялата плевенска футболна общественост да се включат в спасяването на „Спартак”. Смятаме, че именно градското ръководство трябва да се ангажира най-активно със запазването на клуба-емблема на Плевен, какъвто без съмнение е ПФК „Спартак 1919”. Сигурни сме, че то има нужното влияние и възможности да го постигне. Искаме да напомним на управниците на Община Плевен, че ако днес те допуснат „Спартак” да се откаже от участие в „Б” група, този факт ще остави завинаги мръсно петно върху имената им в съзнанието на футболните привърженици в града”, завършва отвореното писмо от Клуба на привържениците на ПФК „Спартак 1919” Плевен „Винаги верни”.

Снимка: plevensport

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...