Акценти
Начало / Здравеопазване / От днес РЗОК – Плевен подписва анексите със стоматолозите за допълнителна дейност

От днес РЗОК – Плевен подписва анексите със стоматолозите за допълнителна дейност

Съгласно подписаното през месец август споразумение между Надзорния съвет на НЗОК и ръководството на Българския зъболекарски съюз от 1 септември тази година се въвежда допълнителна стоматологична дейност за здравноосигурените лица над 18 години, платена от касата.

От днес подписването на анексите е в ход и в рамките на няколко дни всички стоматолози в област Плевен, които имат подписан договор със Здравната каса, ще ги получат, научихме от директора на РЗОК – Плевен Мартин Митев.

„Няма драма, че чисто физически анексите са подписани по-късно, съгласно споразумението те влизат в сила от 1 септември и забавянето, което е по технически причини, по никакъв начин не вреди на пациентите”, обясни директорът на Здравната каса.

Съгласно това споразумение здравноосигурените лица над 18 години имат право на трета стоматологична дейност, която се покрива от Здравната каса. Досега те имаха право в рамките на една година на един преглед за снемане на зъбен статус и два вида дейности, платени от касата.

125 са стоматолозите в област Плевен, които имат договор с РЗОК-Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...