Начало / Общество / От днес нощните заведения само на открито, груповите празненства само до 30 души

От днес нощните заведения само на открито, груповите празненства само до 30 души

От днес, 10 юли, отново влиза забрана за посещения на закрито в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, нощни клубове и други нощни заведения за развлечения. Посещенията в тези обекти на открито се допускат при заетост до 50 % от общия капацитет на заведенията и при спазване на въведените противоепидемични мерки. Не се разрешават групови празненства с присъствие над 30 души на открито и на закрито (в т.ч. сватби, балове, кръщенета и др.).

Това се посочва в издадената вчера заповед на министъра на здравеопазването.

Здравният министър разпорежда всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер, за всички възрастови групи, на открито и на закрито, да се провеждат без публика.

В заповедта е разписано, че министрите и държавните органи, съгласно функционалната си компетентност, е необходимо да предприемат незабавни контролни мерки на територията на цялата страна, като усилията да бъдат насочени към задължително прилагане и спазване на противоепидемичните мерки.

Всички прояви и събития следва да се организират при засилен предварителен и текущ контрол. Областните щабове, кметствата и областните администрации създават необходимата организация за контрол по спазване на въведените мерки на територията на страната, като могат да въвеждат и допълнителни такива при отчитане на спецификата и данните за разпространението на COVID-19 в съответните населени места.

 

Прочетете също:

Грипна епидемия обявиха в област Плевен

От 24 януари (сряда) до 31 януари 2024 г. в област Плевен е обявена грипна ...