Начало / Образование / Изпит по химия ще се проведе днес в Медицинския университет в Плевен

Изпит по химия ще се проведе днес в Медицинския университет в Плевен

Изпит по химия за магистърските специалности „Медицина“ и „Фармация“ ще се проведе днес в Медицинския университет в Плевен. Общо 736 кандидат-студенти  ще се състезават за 118 места в специалност „Медицина“, държавна поръчка, и 49 места – „Фармация“, което означава, че 4.4 зрелостници се конкурират за едно място.

 Присъственият кандидатстудентски изпити по химия за магистърските специалности ще започне в 10.00 ч. Точно в 9.45 ч в зала „Асклепий” на Ректората ще бъде изтеглен изпитният вариант по химия. Това ще стане на произволен принцип в присъствието на ректора на висшето училище проф. д-р Славчо Томов, зам.-ректора по учебната дейност проф. Маргарита Александрова, декана на Факултет „Медицина” проф. д-р Аспарух Аспарухов, зам.-декана на Факултет „Фармация“ доц. д-р Павлина Йорданова, председателя на Комисията за оценяване на конкурсните работи по химия проф. Ангелина Стоянова, председателя на Техническата комисия за прием на кандидатстудентски документи Виржиния Лазарова и журналисти.

Осигурени са 156 квестори, които ще гарантират спокойното протичане на изпитите при спазване на всички противоепидемични мерки за ограничаване разпространението на COVID-19. Конкурсният изпит по химия запазва продължителността си от 4 астрономически часа.

Снимка: архив

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...