Акценти
Начало / Образование / От днес издават служебни бележки с оценките от изпитите след 7 клас

От днес издават служебни бележки с оценките от изпитите след 7 клас

От днес, 10 юни, до 12 юли седмокласниците ще могат да получат служебна бележка с оценките от приемните изпити. Тя се издава  от училището, в което са положили изпитите. Службната бележка е необходима, ако ученикът ще кандидатства в друга област.

Документи за участие в класирането ще се приемат от 17 до 21 юни в определените за това училища-гнезда.

В Плевен документи ще се приемат в зала „Орион” на ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване, която се намира на ул. „Сан Стефано” 30. Там ще се приемат документите и на ученици, които кандидатстват от други области за училища в нашия регион.

Такива училища гнезда има във всяка община.

В община Белене документи ще се приемат в ПГ по ядрена енергетика.

В община Никопол – СОУ „Христо Ботев”.

В община Левски – СОУ „Крум Попов” – гр. Левски

В община Пордим – СОУ „Св.св. Кирил и Методий”.

В община Гулянци – СОУ „Христо Смирненски”.

В община Долна Митрополия – СОУ „Евлоги Георгиев” в Тръстеник.

В община Долни Дъбник –  НУ „Св. св. Кирил и Методий” – гр. Долни Дъбник, ул. “Васил Левски” № 30 (в централната сграда на училището

В община Кнежа – ПГ по земеделие „Стефан Цанов” – гр. Кнежа

В община Искър – СОУ „Христо Смирненски”.

В община Червен бряг – ПГ по механоелектротехника „Девети май”.

Учениците, които ще кандидатстват в училища с прием с конкурсен изпит след завършен 7-ми клас подават заявление за участие в класирането с подредени желания, копие на удостоверението за завършен VII клас,  копие на служебната бележка за оценките от положените приемни изпити, когато кандидатстват в друга област и копие на медицинско свидетелство, за профилите и спициалностите, за които то е необходимо. Ако ученикът е класиран на първо, второ или на трето място на националния кръг на състезанията за решаване на тестове по български език и литература или по математика, представя  копие на документ, издаден от МОМН, удостоверяващ това и съдържащ резултата от съответното състезание. Към документите се прилага и служебна бележка, издадена от МОМН въз основа на извлечение от протокол, подписан от националната комисия, която удостоверява, че ученикът е включен в окончателния състав на националния отбор, определен за участие в международна олимпиада по съответния учебен предмет.

При подаване на документите задължително се представят оригиналите за сверяване.

Списъците с приетите на първи етап ученици ще бъзат обявени най-късно до 26 юни. След което учениците ще имат на разположение от 27 юни до 1 юли да се запишат или да подадат заявление за участие във втория етап на класиране. Списъците с приетите ще бъде обявен до 4 юли, а от 5 до 8 юли ще става записването на приетите ученици.

По график до 10 юли трябва да бъдат изнесени незаетите места след втория етап на класиране, а на 11 и 12 юли неприетите ученици могат да подадат документи за участие в третия етап на класирането.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...