Акценти
Начало / Общество / От днес в Буковлък се влиза и излиза през КПП-та

От днес в Буковлък се влиза и излиза през КПП-та

От днес в село Буковлък  има 24-часов полицейски контролен пост на два пункта на входа и изхода  на селото. КПП-тата ще останат през следващите седем дни, като целта е засилен противоепидемичен контрол на поставените под карантина лица. Това е записано в заповед на директора на РЗИ – Плевен, с която се въвеждат по-строги противоепидемични мерки в Буковлък, заради увеличените случаи на коронавирусна инфекция в населеното място.

Влизащи и излизащи от Буковлък ще трябва да се легитимират и след проверка дали имената им фигурират в списъка с карантинирани лица, ще могат да продължат своето пътуване.

От днес до 29 юни ще бъде засилен хигиенният и противоепидемичен контрол върху обектите с обществено предназначение в плевенското село.  Преустановяват се посещенията в дискотеки, нощни заведения и заведения за обществено хранене и пенсионерски клубове. В обектите с обществено предназначение трябва да бъдат осигурени противоепидемични мерки – физическа дистанция, дезинфектанти, носене на защитни маски и недопускане струпване на хора на едно място. Всички лица, жители на с. Буковлък, когато се намират в обществения транспорт, в аптеките и лечебните заведения са длъжни да имат поставена защитна маска за лице, е записано още в заповедта. Носенето на защитна маска на всички закрити обществени места и на откритите обществени места е задължително.

Провеждането на групови празненства и масови мероприятия, с изключение на провеждането на държавни зрелостни изпити и външно оценяване за приключване на учебната година 2019/2020г. в системата на Министерство на образованието и науката за времето от 16 до 29 юни не е разрешено.

Местната власт и органите на МВР ще упражняват засилен контрол по отношение на събирането на повече хора на обществени места без необходимата дистанция.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...