Акценти
Начало / Политика / От БСП искат оставката на областния управител Иван Новкиришки

От БСП искат оставката на областния управител Иван Новкиришки

„Днес обществото повече от всякога има нужда от сигурност, от провеждането на честни и прозрачни избори.  Затова настояваме за оставката на г-н Иван Новкиришки, защото сме убедени, че той не е гарант за тези процеси. Доказват го и случаите на манипулации от провеждани през последните години избори. Смятаме за редно служебното правителство да определи  областни управители, които да са преграда срещу сключването на сделки, разграбването и назначенията в последния момент”. Това се казва в разпространена днес до медиите декларация на Общинския съвет на БСП – Плевен.

В нея се посочва още, че „след абдикацията на политическия кабинет на ГЕРБ под натиска на гражданското общество държавата очаква изход от дълбоката политическа криза чрез сформирането на служебно правителство. Според нас  в този изключително важен за страната ни момент е нужен пълен рестарт и ревизия на  досегашното управление не само на национално ниво, но и по места. Затова настояваме за незабавната оставка на областните управители, назначени от   ПП”ГЕРБ”. Ние сме категорични, че провалът на кабинета Борисов е резултат и от срастването на партийните с държавните структури.

Показателен пример е  областният управител на Плевенска област, който е и областен координатор на партията. По време на своя мандат г-н Иван Новкиришки се прояви като пасивен и безличен управленец, който не изпълни ролята си да привлича ресурсите на държавата за решаване проблемите на общините. Не стана факт нито една мащабна инвестиция. И не на последно място – представителите на управляващата политическа сила не защитиха интересите на областта, подкрепяйки най-мащабния и важен проект за региона – изграждането на АЕЦ-Белене”, се казва в декларацията на БСП – Плевен.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...

Един коментар

  1. Червенобрежки

    Това е най- слабият областен управител.