Акценти
Начало / Икономика / До седмица стартира проектът за новите 40 тролея в Плевен

До седмица стартира проектът за новите 40 тролея в Плевен

 Тролей

До седмица ще бъдат подписани последните документи между Община Плевен и Министерството на околната среда и водите, за да стартира процедурата за доставка на 40 нови тролея в Плевен. Това информира на пресконференция Дарин Ангелов, председател на Общинския съвет в Плевен.

Общинският съвет гласува вчера предложение за одобрение на проект за тристранно договорно споразумение между общините Бургас и Плевен и „Тролейбусен транспорт” – Плевен за изпълнението на проекта „Прилагането на мерки за подобряване качеството на живот в градовете Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен”. Сумата за Плевен по проекта е около 38 млн. лв., като с нея ще бъдат закупени 40 нови тролея, ще бъде изградена  10 км нова контактна мрежа, както и ново депо. То ще се намира в района на телевизионната кула в жк „Дружба”, информира Ангелов. Новите тролеи ще са на плевенска територия догодина.

Общинските съветници приеха и предложението за анексиране на Договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проекта „Изготвяне на интегриран план за градско възстановяване и развитие на Плевен”. Допълнителният финансов принос на Общината по проекта е в размер на не по-малко от 16 891 лв. Старейшините упълномощиха кмета проф. Димитър Стойков да подпише Анекс към договора, както и да извърши всички правни и фактически действия във връзка с изпълнение на решението.

Във връзка с проекта Общинският съвет упълномощи кмета да издаде запис на заповед в полза на Община Бургас, която е водещ партньор, като обезпечение, гарантиращо размера на авансовото плащане за партньор Община Плевен. В контекста на проекта беше прието и увеличаване на капитала на общинското дружество „Тролейбусен транспорт” за доставка на новите тролеи.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...