Акценти
Начало / Общество / Отпускат 22 300 лв. за младежки инициативи в общината за годината

Отпускат 22 300 лв. за младежки инициативи в общината за годината

Общинският съвет на Плевен прие Календар за младежките дейности на Общината за текущата година. Финансовите средства, предвидени за реализиране на поредицата от младежки прояви, са общо в размер на 22 300 лв.

В края на 2022 г. бе приет Закон за прилагане на разпоредбите на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г., Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 г. и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 г., популярно наричан „удължителен закон“. Така, през 2023 г. за втора поредна година Общината започва работа преди приемане на държавен бюджет. „Поради специфичната ситуация, свързана с приемането на национален бюджет, съответно няма и не се очертава скоро да има внесени и приети общински бюджети. Това от своя страна налага Общински съвет – Плевен да приеме някои решения, с които да се определят размерите на разходи за конкретни обекти и събития. Едно от тези решения е Календар на младежките дейности“, поясни при представяне на предложението председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

Младежкият календарът на Община Плевен за 2023 г. включва общо 16 инициативи до края на годината – фестивали, срещи, дискусии и форуми. Първите прояви са свързани с честване на Националния празник на страната Трети март. Програмата за месеца включва и Дни за професионално и кариерно ориентиране, както и младежко парти. До края на годината Плевен ще бъде домакин и на Младежки фестивал на талантите, със засаждане на рози през м. юни ще бъде отбелязан Международният ден на розата, ще бъде проведена и Телерик академия, както и поредица прояви, посветени на Деня на детето. Акцент в Календара са и срещи с актьори, певци и музиканти, двудневен шахматен турнир и благотворителен базар.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...