Акценти
Начало / Последни новини / Общинските съветници гласуваха 65 000 лв. за Спортен календар на общината

Общинските съветници гласуваха 65 000 лв. за Спортен календар на общината

Общинският съвет на Плевен определи средства за Спортен календар на Община Плевен за 2023 г. в размер на 65 000 лв. – 2 800 лв. са резерв и 62 200 лв. за прояви. Съветниците приеха решението на днешното заседание, като разпределението на средствата и предвидените в календара дейности получиха единодушна подкрепа в залата.

В изпълнение на Правилника за условията и реда за финансово подпомагане на спортни мероприятия, включени в Спортния календар на Община Плевен, през м. ноември и декември 2022 г. бе изработен проект на Спортен календар на Общината за 2023 г. Съгласно Правилника постъпилите 28 заявления от спортни организации и 14 предложения от отдел „Спорт“ в Община Плевен са разгледани от комисия в състав: двама общински съветници от ПК МДСТ, двама служители на отдел „Спорт“, служител в отдел „Бюджет“ и главен юрисконсулт в отдел ПНО. Съгласно горепосочения Правилник одобрените от комисията и включени в Спортния календар мероприятия се представят като приложение към проекта на бюджета на Община Плевен за съответната година и се приемат от Общинския съвет заедно с бюджета. Поради специфичната ситуация тази година, свързана с приемането на национален бюджет, съответно няма и не се очертава скоро да има внесени и приети общински бюджети, което прави невъзможно провеждането на спортни прояви през първата половина на годината. Това налага Общински съвет – Плевен да приеме няколко решения, с които да се определят размерите на разходи за конкретни обекти и събития, част от които е Спортния календар на Общината.

Приетият Спортен календар на Община Плевен за 2023 г. включва 30 30 спортни прояви с необходимо финансиране в общ размер от 65 000 лева, от които 2 800 лв. резерв. Част от планираните инициативи са: Щафета и крос за Трети март – Ден на Освобождението; Национален туристически поход на жените; Пролетен турнир по баскетбол за ветерани 40 +; Кръг от националните детски серии по спускане с велосипеди; Ден на предизвикателството и нощно бягане в парк „Кайлъка“; Турнир по дуатлон „Купа Плевен“; Масови спортни прояви; Национален турнир по спортен риболов за незрящи; Обиколка с каяк на язовир „Тотлебенов вал“; Международен турнир по борба „Освобождение“; Международен турнир по спортни танци „Плевен Опен“; и др.

Поради характера на проявата Община Плевен съфинансира с 10 000 лв. извън Спортния календар Маратона на приятелството, който през 2023 г. ще има своето девето издание.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...