Акценти
Начало / Общество / Отпадъците край язовира в Гривица не са от ремонта на площада, категорични са от Община Плевен

Отпадъците край язовира в Гривица не са от ремонта на площада, категорични са от Община Плевен

ремонт на площада Земните маси и строителни отпадъци край язовира в Гривица  категорично не са от ремонтните дейности на пешеходната зона в центъра на града, се заявява в разпространено до медиите днес съобщение от Община Плевен. От там заявяват, че отпадъците при ремонта на централната пешеходна зона „се изхвърлят само на регламентирани места, за което следи инвеститорският контрол по проекта”.

От общинската администрация уточняват, че веднага след подаване на сигнала през месец юли от „Напоителни системи”, които са стопанин на язовира, е започнала собствена проверка с участието на експерти от отдел „Екология” и представители на екипа, реализиращ проекта за реконструкция на централната пешеходна зона на Плевен. Проверката е отхвърлила възможността отпадъците да са от ремонта в центъра на Плевен.

Незабавно след проверката Община Плевен предприе мерки за предотвратяване на нерегламентирано изхвърляне на земни маси в района на язовира при Гривица, се казва още в съобщението до медиите.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

Един коментар

  1. Дребни душици. Ще тръгне изпълнител на толкова голям проект да рискува огромна глоба, като хвърля отпадъци край ГРивица. Смешна работа.