Акценти
Начало / Общество / Отново хладно време, очакват се и валежи

Отново хладно време, очакват се и валежи

Започналото от запад увеличение облачността ще продължи  и ще обхване цялата страна. В Западна България ще завали. През нощта валежите ще обхванат и източните райони. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, в Източна България от югоизток. Максималните температури ще са от 12°-13° в северозападните райони до 22°-23° в Югоизточна България.

За Плевен днес синоптиците прогнозират, че максималните температури ще са около 18 градуса, а минималните около 4, информират от Националния институт по метеорология и хидрология – БАН. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца, но през деня ще се понижава.

В планините ще е предимно облачно, по високите части – мъгливо. След обяд в масивите в Западна България ще завали дъжд, над 2200 метра – сняг. Ще духа силен и бурен югозападен вятър, който по-късно след обяд постепенно ще се ориентира от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 5°.

По Черноморието облачността ще е разкъсана. Преди обяд на отделни места по северното крайбрежие ще има слаби превалявания от дъжд.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...