Начало / Крими / Отложиха отново делото за двойно убийство в Стежерово

Отложиха отново делото за двойно убийство в Стежерово

Състав на Плевенски Окръжен съд отложи отново делото за двойното убийство на възрастни жени от село Стежерово. Следващото заседание ще е на 3 декември от 10,00 часа, когато ще бъдат разпитани свидетели, ще бъдат изслушани и вещи лица.

Обвинението е против петима мъже от село Мечка – за грабеж, извършен в съучастие и при условията на продължавано престъпление.

Двойното убийство разтърси жителите на Стежерово преди повече от две години. Телата на двете самотно живеещи Милка И. на 84 години и 82-годишната Радка М., бяха открити от техен съсед на 15 юли 2010 год. Беше установено, че жените са убити в периода от 0.00 до 03.00 часа на 14 юли, те бяха намерени в домовете си със завързани зад гърба ръце и около глезените крака и с превръзка на устата, за да не викат. Едната била завита с одеяло на леглото си, а другата – покрита с дюшек на пода, а смъртта им е настъпила след задушаване. Първоначално по това дело плевенските криминалисти задържаха общо осем мъже от село Мечка за извършени тежки криминални престъпления в областта.

Четирима от престъпниците са обвинени като извършители, а петият – като техен помагач. Подсъдимите са обвинени, че на 14 юли 2010 год. “при условията на продължавано престъпление, с две деяния, които осъществяват поотделно един състав на едно и също престъпление, извършени през непродължителен период от време, при една и съща обстановка и при еднородност на вината, при което последващите се явяват от обективна и субективна страна продължение на предшестващото, отнели чужди движими вещи, като употребили за това сила, от владението на Р. М. и направили опит да отнемат чужди движими вещи от владението на М. И. с намерение противозаконно да ги присвоят, като опитът е недовършен по независими от дейците причини и грабежите са придружени с убийство на Р. М. и М. И.”

След убийството хора от селото бяха на мнение, че най-вероятната причина за нападението е обир – двете жени получили пенсия няколко дни преди да ги убият.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...