Начало / Последни новини / Отложиха лекоатлетически пробег в Койнаре за 1 май

Отложиха лекоатлетически пробег в Койнаре за 1 май

Още едно традиционно национално състезание по лека атлетика, което се провежда в Плевенска област бе отложено заради коронавирусът. Става въпрос за лекоатлетически мемориал „Димитър Върбанов – Митето“ в Койнаре. На 21 март трябваше да се проведе 28-ото му издание. От родната федерация отложиха пробега за 1 май.

Мемориал „Митето“ е второто състезание в нашата област, което е с нова дата на провеждане. Преди няколко дни стана ясно, че Маратонът на приятелството в Плевен е пренасрочен от 17 май на 27 септември по същата причина. Това се отнася и за Маратон Стара Загора /от 29 март на 30 август/, Маратон Пловдив /от 4 април на 15 ноември/ и Луковит рън /от 22 март на 1 май/, а националният шампионат по спортно ходене, който трябваше да бъде на 14 април няма да се проведе на тази дата.

Световното първенство в зала в Нанджинг /Китай/, което трябваше да се проведе от 13 до 15 март, е отложено за 2021 година.

Засега от Международният олимпийски комитет уверяват, че откриването на олимпийските игри в Токио ще бъде на 24 юли, както е по план.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...