Начало / Култура / Отлично представяне на плевенските акордеонисти в „Танцуващи клавиши”

Отлично представяне на плевенските акордеонисти в „Танцуващи клавиши”

Акордеонисти от НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен се представиха отлично в Националния конкурс за акордеонисти „Танцуващи клавиши”, който се проведе в Нови пазар. Той е единственият конкурс за акордеонисти, включен в програмата за закрила на деца с изявени дарби и таланти на Министерство на културата.

Участието на плевенските акордеонисти в състоялия се конкурс е наситено с удовлетворяващи резултати, сподели старши учител Ценка Тодорова. Изпълнители от 15 до 18 години в ІV възрастова група се конкурираха за три стипендии. Две от тях заслужено вече принадлежат на Дейвид Иванов и Александър Величков, ученици на Румен Тодоров, заели съответно 1-во и 2-ро място.

С първо място са отличени Ансамбъл „Акордеомания-Джуниър” и Гергана Илиева във II група, с ръководителЦенка Тодорова.акордеонисти-2

В III възрастова група присъстваха трима представители на плевенската акордеонна школа. Първото място зае Теодор Маринов, а Магда Цекова и Александра Страшилова се класираха на второ място.

Второкласникът Ивайло Георгиев направи своя дебют в I група и е удостоен с второ място. С трето място във II група се завърна третокласничката Диляна Тодорова.

 

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...