Акценти
Начало / Образование / Отличия „Неофит Рилски“ връчи областният на Плевен на 10 учители от Плевен и областта (снимки на наградените)

Отличия „Неофит Рилски“ връчи областният на Плевен на 10 учители от Плевен и областта (снимки на наградените)

Десет учители и директори на училища в Плевен и областта днес бяха удостоени с почетното отличие „Неофит Рилски“, което всяка година по повод 24 май се връчва на изявени педагози. Номинации за отличието са направени от педагогическите колективи и синдикалните организации. Носители на почетната награда са двама директори, двама зам.-директори, един главен учител, един педагогически съветник и четирима старши учители.

„В професионален план всеки от вас е доказал своите качества и е заслужил високата оценка на министъра на образованието. Продължавайте с личния си пример да вдъхновявате вашите ученици, да ги насърчавате да работят за реализиране на мечтите си, да гледат отвъд хоризонта на възможностите си. Защото енергията и потенциалът на младите хора се нуждаят от подкрепа и грижи, за да се развиват. „, пожела областният управител Мирослав Петров преди връчването на отличията. Той отбеляза, че трудът на учителите заслужава адекватно заплащане и това е ясно очертано като водеща политика на правителството.

С поздрав към отличените се обърна и началникът на РУО – Плевен Албена Тотева. „Вашият труд заслужава признание. Пожелавам ви да сте все така упорити, инициативни, за да постигате не само лични успехи, а и за каузата образование. Вярвам с достойнство ще носите това отличие и то ще е основание за постигане на още по-високи резултати“, подчерта Албена Тотева.

 

Ето и имената на отличените: Красимир Ангелов – СУ „Д-р Петър Берон“ – Червен бряг,, Венелин Вътков – зам.-директор на ПГЕХТ – Плевен, Светла Тодорова – старши учител по руски език в ПГПЧЕ – Плевен, Нели Илиева – педагогически съветник в ПГ по туризъм „Ал. Константинов“ – Плевен, Елена Томева – старши учител по математика в МГ „Гео Милев“ – Плевен, Ирина Петкова – учител в ДГ „Зора“ – Червен бряг, Анелия Мишева –  директор на ДГ „Славейче“ – Плевен, Галя Любенова – главен учител в СУ „Крум Попов“ – Левски, Ирен Димитрова – директор ОУ „Валери Петров“ – Плевен, Грета Димова – зам.директор на ПГПЧЕ – Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...