Акценти
Начало / Здравеопазване / Връчиха отличия „Професионалист на годината“ в Университетската болница

Връчиха отличия „Професионалист на годината“ в Университетската болница

На церемония, посветена на Международния ден на сестринството – 12 май, изпълнителният директор на УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – д-р Наташа Манева награди за особени заслуги лаборантите, медицинските сестри и акушерките показали най-добри резултати в работата си през годината.

За „Професионалист на годината 2011” в категорията медицински лаборант  бе обявена Ирена Стоянова Кръстева от Медико-диагностичната клинична лаборатория на УМБАЛ. Наградата „Професионалист на годината 2011” в категорията медицинска сестра грабна Даринка Симеонова Андреева – медицинска сестра в Втора клиника по хирургия – Отделение по детска хирургия. Десислава Иванова Милетиева от Спешното отделение бе отличена с приза „Професионалист на годината 2011” в категорията акушерка.

Наградата за цялостен принос в развитието на здравните грижи бе връчена на Лиляна Михайлова Славкова – специалист по контрол на инфекциите, а с колективната „Професионалисти по здравни грижи за годината 2011” в категория клиника/отделение бяха удостоени специалистите по здравни грижи от Отделение по жлъчно-чернодробна и панкреатична хирургия – Първа клиника по хирургия със старша медицинска сестра Ленче Николова Костова.

Севим Неделев, Снежана Aльошева Илиева и Таня Ивова Тодорова получиха грамоти за участието си в Третия научно-практически форум за специалисти по здравни грижи „Седмица посветена на Международния ден на сестринството – 12 май”.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...