Начало / Здравеопазване / Отличиха най-добрите медицински сестри в региона

Отличиха най-добрите медицински сестри в региона

В навечерието на Международния ден на сестринството първичното дружество „Общинско детско здравеопазване” в Плевен обяви отличените с годишната награда „Най-добра сестра” на регионално ниво в категориите ръководител и редова сестра. Наградените са Росица Александрова  – директор на детска ясла  „Гергана”, и Маргарита Иванова – медицинска сестра в детска ясла „Дружба”.  Наградите връчи кметът проф. д-р Димитър Стойков на коктейл, организиран по повод предстоящия празник.

На ниво първично дружество наградени бяха Катя Дюлгерова – медицинска сестра в ГПЧЕ – Плевен, и Здравка Ангелова – медицинска сестра в ОДЗ №9

На 12 май  в София ще бъдат обявени носителите на званието „Най-добра сестра” на национално ниво. Номинациите от Плевен са три в категориите ръководител, рехабилитатор и медицинска сестра. Очакванията ни са да имаме победител в поне една от категориите, обяви Василка Русева, член на УС на Регионалната колегия на Българската асоциация на специалистите по здравни грижи.

Същия ден в София ще се проведе и кръгла маса на тема „Здравните грижи – настояще и бъдеще“, на която ще бъдат дискутирани основните проблеми пред специалистите по здравни грижи. Най-остро стоящият е този, свързан с противоречията между нормативната и поднормативната база, подчерта Василка Русева. На дебат ще бъде поставен и проблемът с броя на медицинските сестри в детските ясли, тъй като в момента една сестра обслужва 25-30 деца, а според закона децата не бива да са повече от 16.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...