Акценти
Начало / Култура / Отличиха най-активните в кампанията „Участвам и променям”

Отличиха най-активните в кампанията „Участвам и променям”

Регионалният инспекторат по образованието в Плевен проведе днес среща, на която бяха отчетени резултатите от приключилата национална кампания „Участвам и променям”, организирана по инициатива на зам.-министъра на образованието Милена Дамянова.  В рамките на кампанията през учебната година в детските градини, училищата и обслужващите звена в Плевенска област бяха организирани и проведени многобройни и разнообразни инициативи, насочени към реализирането на основните идеи и цели на националната кампания.  А именно обучение в дух на демократично гражданство, здравословен начин на живот и конструктивно поведение на децата и учениците.

“Участвам и променям” е кампанията, чиято цел е точно да развиваме себе си и околните, за да можем да постигнем резултатите, към които се стремим. А резултатите са налице – желанието ни нашите деца да са активната страна и го постигаме ежедневно с работата си”, каза в обръщението си към участниците в срещата Албена Тотева, началник на Регионалния инспекторат по образованието в Плевен.

Всички участници в кампанията от Плевенска област получиха поздравителни адреси. А за най-активните детски и учебни заведения от областта имаше грамоти, които връчиха Албена Тотева и експертите от РИО, основно ангажирани с провеждането на кампанията – Маруся Додова и Даниела Бачовска. Грамоти получиха повече от 20 детски и учебни заведения, както и футболен клуб “Фортуна”, който за втора поредна година организира футболен турнир за деца от предучилищна възраст.

Срещата приключи с разнообразен концерт, в който участваха танцови, хорови, оркестрови  и спортни  формации.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...