Акценти
Начало / Последни новини / Откриха ремонтираната входна артерия на Белене

Откриха ремонтираната входна артерия на Белене

Областният управител Мирослав Петров, Иван Досев – член на УС на АПИ, и кметът на Белене Милен Дулев прерязаха лентата на ремонтираната входна артерия към Белене. На събитието присъстваха още директорът на ОПУ – Плевен инж. Ивайло Денчев, председателят на ОбС – Белене д-р Бистра Павловска и заместник-кметът на община Белене Малинка Ешекова.

„Благодарение на АПИ вече имаме чудесна входна артерия към града и се надявам това да бъде оценено от жителите и гостите на Белене”, каза при откриване на ремонтираната отсечка от километър и половина кметът на крайдунавския град Милен Дулев. Той припомни, че постъпки за реализирането на входна артерия към Белене са направени още преди 4 години  и идеята е срещнала  подкрепата на тогавашния председател на НС Цецка Цачева. Милен Дулев благодари на областния управител Мирослав Петров за неговото активно съдействие и ангажираност към общите усилия за осигуряване на град Белене една представителна и удобна входна артерия.

„Вярвам, че в Белене ще се случват още други хубави неща. Има готовност за продължаване на ремонта на отсечката в посока към затвора. От АПИ са направили оценка на пътните участъци, които не са в добро състояние на територията на община Белене, така че има обща визия за този крайдунавски регион”, каза областният управител Мирослав Петров.

„Заедно с маркировката и пътните знаци близо 1 200 000 лв са вложените от АПИ средства за ремонта на тази отсечка. Има технологичен проект с прогнозна стойност около 3 млн. лева  за участъка от Деков до входа на затвора в  Белене. Това са близо 4 километра и 800 метра, които евентуално догодина по програмата на пътната агенция за превантивен ремонт ще бъдат изпълнени  и така цялата отсечка ще придобие един цялостен приветлив облик и функционалност”, каза инж. Ивайло Денчев – директор на Областно пътно управление  – Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...