Акценти
Начало / Общество / Откриха летния сезон в плувния комплекс на ПГ по лозарство и винарство в Плевен

Откриха летния сезон в плувния комплекс на ПГ по лозарство и винарство в Плевен

Днес, в присъствието на кмета на Плевен Георг Спартански, беше открит плувния сезон в реновирания басейн на ПГ по лозаро и винарство в Плевен. Стартът на сезона беше даден от кмета и директора  на  професионалната гимназия Бисерка Илиева.

При откриването Георг Спартански подчерта, че  развитието на масовия спорт в Плевен е сред приоритетите в управленската му програма, както и подобряване и развитие на спортната инфраструктура. Затова и поощряват инвестиции в тази сфера.

IMG_2778басейн пглв

Бисерка Илиева припомни, че басейнът е построен през 1970 г. с участието на Общинско предприятие „Паркстрой” по инициатива на училището и с доброволния труд на ученици и учители. Общо 120 доброволци са участвали в изграждането на басейна. Обектът е завършен през ноември 1970 г. , като се ползва единствено от учениците в гимназията. 21 години по-късно басейнът е пуснат за ползване и от външни лица. Последните 3-4 години наемателите на обекта са вложили  близо 20 000 лв. инвестиции и басейнът е придобил по-съвременен и модерен вид и предоставя повече удобства на плажуващите – шезлонги, чадъри, хубаво оформени алеи с цветя и зеленина. Към басейна има добре заредено барче, което предлага разнообразни бързи закуски и напитки.

IMG_2781басейн откриване на сезона

Срещу вход от 4 лв. плевенските граждани могат да ползват услугите на плувния комплекс. Съгласно договора между ПГ по лозарство и винарство и наемателите, учениците на гимназията ползват 50% отстъпка от цената за вход през ваканционните месеци – юли и август, а през юни учениците ползват съоръжението за спортни цели.

IMG_2787басейн

IMG_2784арабаджиева-тони георгиев

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...