Акценти
Начало / Общество / Открит летателен ден на летище Долна Митрополия

Открит летателен ден на летище Долна Митрополия

На 12 април Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” ще бъде домакин на „Открит летателен ден” по повод честването на 40 години от полета на първия български космонавт Георги Иванов и Международния ден на авиацията и космонавтиката.

Летателната програма ще започне в 11 часа със самолети “Pilatus” РС-9М и L-39 “Albatros”. Преди това, в 10.30 часа ще има тържествена церемония.

По време на Открития летателен ден, от 11 до 13 часа, ще има статичен показ на авиационна, самолетообслужваща и специална техника. Гостите ще имат възможност да разгледат и да се запознаят с летателните характеристики на самолети L-29, РС-9М, L-39 ZA “Albatros”. Ще бъдат представени специализирани средства за противовъздушна отбрана – транспортно-зарядна машина, теглови макети на ракети и верижна машина. Ще могат да разгледат противопожарния автомобил „Мерцедес АКТРОС” и неговото специално оборудване. Ще бъдат изложени различни видове леко стрелково оръжие, височинно оборудване и летателни костюми.

Вратите за посетители ще бъдат отворени от 10:00 до 13:00 часа. Пропускателният режим ще се осъществи през Контролно–пропускателния пункт от източната страна на летището (преди кръстовището в посока Плевен – Гулянци). Хора, носещи обемист багаж, няма да бъдат допускани в района на военното формирование, предупреждават организаторите. 

Входът за посетителите е свободен.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...