Акценти
Начало / Здравеопазване / Откриването на нов факултет сред приоритетите и на Съвета на настоятелите на Медицинския

Откриването на нов факултет сред приоритетите и на Съвета на настоятелите на Медицинския

Разкриването на факултет по фармация е приоритет в работата както на новото ръководство на Медицинския университет в Плевен, така и на Съвета на настоятелите. Това обяви днес проф. Григор Горчев, който е новоизбраният член в настоятелството на висшето училище.  Моята мисия като член на настоятелството е да помогнем това да се случи още до края на този мандат на ректора проф. Славчо Томов, уточни проф. Горчев.

Членове в Съвета на настоятелите на Медицинския университет в Плевен са акад. Богдан Петрунов, който е председател на съвета, акад. Иван Черноземски, финансистите – доц. Стоян Александров и Кирил Ананиев, Валери Коцовски – представител на МОН и Александър Тодоров – представител на студентите.

Друга важна задача пред настоятелството, което, заедно с университетското ръководство, прави основната политика на висшето училище, е да съдейства за разкриване на нов учебен корпус. Вече са водени разговори с общинското ръководство за предоставяне на университета на сградата на училище „Марин Дринов” в Плевен. Предстои експертна група да направи оценка на нужните средства за ремонт на сградата. На базата на техния анализ ще бъде решено дали да се приеме този вариант за разширение на университета или ще се пристъпи към изграждане на нова сграда, поясни ректорът проф. Томов.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...