Акценти
Начало / Образование / Отборът на ПГ по химични технологии-Плевен първенец в Национално състезание по компютърна техника

Отборът на ПГ по химични технологии-Плевен първенец в Национално състезание по компютърна техника

Единадесетокласниците Мартин Цветков и Николай Милашки от ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров” – Плевен, се класираха на първо място в Националното състезание по компютърна техника и технологии, което се проведе в Плевен. В надпреварата участваха отборите на ПГТ – София; СПГЕ – София; ПГМЕЕ – Бургас; ПГМЕТ – Севлиево; ПГБТ – Пловдив; ПТГ – Габрово; ПГМЕТ – Плевен; ПГЕА – София; ПГМЕТ – Пазарджик и ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров” – Плевен, членове на Асоциация на професионалните гимназии по електротехника, електроника и компютърни технологии.

Състезанието протече в два етапа. Първи  етап – теоретичен тест , в който състезателите решаваха за определено време 25 въпроса, и втори етап –  изпълнение на практическа задача „Да се асемблира РС за време и да се свържи с набор от периферни устройства.”

След отбора на ПГЕХТ  – Плевен в крайното класиране се наредиха представителите на ПГМЕТ  – Пазарджик, трети са представителите на ПГМЕТ – Плевен.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...