Акценти
Начало / Спорт / Отборите по хокей на трева от община Долна Митрополия отчетоха успешна състезателна година

Отборите по хокей на трева от община Долна Митрополия отчетоха успешна състезателна година

хокей на трева

Повече от успешна може да се определи изминалата спортно – състезателна година за двата спортни клуба по хокей на трева в община Долна Митрополия-СКХТ Евлоги Георгиев гр. Тръстеник и СКХТ Христо Ботев с. Байкал, отчитат от двата клуба.  След приключилото XV-то Държавно първенство за деца до 12 г. и  ХІV-то ДП за момичета и момчета на открито – финален турнир на 26-27.09.2014 г. в КК Албена и “затваряне” на ранглистата при тези възрастови групи отборът при 12 г. на гр. Тръстеник е бронзов медалист в дивизия В за България, а при 14 годишните е на престижното 5 място в осемте най-силни отбори на дивизия А. Спортния клуб Христо Ботев постигна също голям успех  със 7-то място сред най-силните в дивизия А при 12 г. и 8 място при 14 г. в дивизия В.

хокей на трева (2)

Участието на двата отбора нямаше да бъде възможно без финансовата подкрепа на инж. Симеон Кралев в размер на 3000 лв.- средства необходими за такси участие, транспорт и настаняване и бързата реакция на ръководството на община Долна Митрополия по оформяне на дарението и превода на средствата по сметките на двата клуба, както и на доц. Антонио Антонов, изпълнителен директор на Българската федерация по хокей на трева.

През 2014 г. двата клуба и кметство гр. Тръстеник бяха домакини на 4-то издание на турнира по хокей на трева за купата на кмета на община Долна Митрополия и 3-то издание за купата на КРАМ Комплекс, които турнири се утвърдиха с голям авторитет в Държавния спортен календар на БФХТ.Младите хокеисти взеха участие и в други два престижни турнира от зона Мизия-в гр. Свищов за купата Цветан Радославов на който Христо Ботев взеха бронзови медали при 14 г. и  за купата Дулчо Нунев в гр. Бяла.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...