Акценти
Начало / Крими / Осъдиха трима за изнасилване на 14-годишно момиче

Осъдиха трима за изнасилване на 14-годишно момиче

Районен съд – Плевен е произнесъл на 19 юни 2014 г . присъди срещупрокуратура1 трима, участвали в изнасилване на 14-годишно момиче в село Ореховица, съобщават от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Плевен. Случаят е станал на 1 юни 2008 г.
С присъда от две години затвор при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието е Добромир Н. от Плевен. Деянието е извършено заедно с Николай Е. и Христо М.

Николай Е., също от Плевен, е признат за виновен, затова че е извършил действия, с цел да удовлетвори половото си желание без съвъкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст, чрез употреба на сила и заплашване. Той е получил условна двегодишна присъда с 5 години изпитателен срок и пробационна мярка „задължителна регистрация по настоящ адрес“ с периодичност два пъти седмично през изпитателния срок.

На Христо М. е наложено наказание също от две години „лишаване от свобода“ с 5-годишен изпитателен срок и пробационна мярка „задължителна регистрация по настоящ адрес“.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...