Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / Осъдиха мъж за купуване на гласове в Крушовица

Осъдиха мъж за купуване на гласове в Крушовица

На 1 ноември Районен съд – Плевен е одобрил сключено споразумение между Районна прокуратура – Плевен и Йордан Рачев  за извършено от него престъпление по чл. 167, ал. 2 във вр. с чл. 26 от НК. Делото е проведено по реда на бързото производство, като разследването е приключило само за 5 часа, информират от пресцентъра на Прокуратурата на Република България.

Със споразумението Рачев е осъден на наказание лишаване от свобода за срок от 1 година, изтърпяването на което е отложено по реда на чл. 66 от НК с изпитателен срок от 3 години.Наложено е наказание глоба в размер на 10 000 лева и лишаване от право да заема изборна длъжност за срок от 3 години.

Йордан Рачев е осъден за това, че при условията на продължавано престъпление  на 24 октомври 2015 г. в село Крушовица, област Плевен, е дал на 5  лица парични суми -съответно 50 лв., 25 лв., 25 лв., 25 лв. и 100 лв., с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на проведените на 25 октомври 2015 г. местни избори в полза на определена политическа партия и на определен кандидат за кмет на кметство село Крушовица.

Постигнатото споразумение, което беше одобрено от Районен съд-Плевен, е окончателно, има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...