Акценти
Начало / Икономика / Остават два дни за подаване на данъчни декларации

Остават два дни за подаване на данъчни декларации

Два дни остават за подаване на декларациите за облагане на доходите на физическите лица от 2016 г., напомнят от НАП – Плевен. Тази година срокът изтича на 2 май, тъй като 30 април е в неделя, а 1 май е почивен ден. Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път, без електронен подпис. За целта е необходим персонален идентификационен код – ПИК, който се издава безплатно в офис на НАП. Срокът за довнасяне на данъка по декларациите също изтича на 2 май.

До този момент в офис на НАП Плевен са приети    13804     бр. декларации, от които 4588 бр. по електронен път.

От тази година гражданите и фирмите имат още една възможност веднъж годишно сами да коригират дължимия данък, деклариран пред НАП с годишната данъчна декларация. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация след изтичане на срока за подаване на годишната данъчна декларация. Коригиращата декларация се подава до 30 септември на текущата година за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година. Запазва се и досега съществуващата възможност за корекции до изтичане на срока за подаване на декларациите, за доходите – 30 април.

От офис на НАП Плевен, уведомяват, че ще работят с плаващо работно време и с удължено на 02.05.2017 г. при наличие на клиенти.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП www.nap.bg.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...