Начало / Култура / Остават броени часове до откриването на Есенния джаз фест в Плевен

Остават броени часове до откриването на Есенния джаз фест в Плевен

Третото издание на Есенния джаз фест – Плевен 2019, предстои да бъде открито утре, 13 септември, от 19 часа на сцената в Регионалния исторически музей.

В продължение на три вечери – 13, 14 и 15 септември, ценителите на джаза ще могат да се насладят на изпълненията на едни от най-ярките имена в жанра.

Фестивалът започва с емоционалното изпълнение на MIKE SAX и групата X-КEY(https://www.youtube.com/watch?v=0msUybVC5Wk). След тях от 20.00 и от 21.00 ч. е ред на силното плевенско присъствие в сСка – джаз групата LADY&GENTS и Георгия Павлова (https://www.youtube.com/watch…) и със свеж фънки ритъм – Кристина Кокорска с KOKA MASS JAZZ (https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=I5laDjWtE3g).

Втората фестивална вечер е отредена за концерта на най-известната джаз формация в Сърбия – „Нейкид” ( NAKED) https://youtu.be/50GhZ9kX1Xw , от 20 часа. След тях от 21 часа на сцената излизат Георги Корназов и Медиум бенд (GEORGI KORNAZOV&THE MEDIUM BAND). https://youtu.be/7kgIxnnw-Pw. Георги Корназов е един от най-известните музиканти в областта на джаза, който повече от 20 години живее и работи във Франция. Той и шестимата изпълнители от групата ще представят проекта „Истории от България”, звучал единствено в Пловдив при откриването на Европейската столица на културата.

В последната вечер на Есенен джаз фест – Плевен 2019, организаторите от Община Плевен,  са подготвили възпламеняваща експлозия от етно – джаз, блус, рок, балкански ритми и импровизаторски умения, съчетани с  изключителен професионализъм.
От 20:00 ч. на 15 септември публиката ще има удоволствието да чуе завладяващите интерпретации на двама от най-обичаните артисти, боравещи изкусно с музикалното наследство на Балканите, смесвайки го с новаторските си идеи и недостижими изпълнителски качества. На сцената в Регионалния музей заедно ще излязат Теодосий Спасов и Влатко Стефановски. https://www.youtube.com/watch?v=dsoeksFOaiI

Финалният концерт  е от  21.00 ч. на примата на българския джаз Йълдъз Ибрахимова https://youtu.be/GlB-i8SKiaE и невероятните музиканти Живко Петров – пиано, Веселин Веселинов – Еко – контрабас и Христо Йоцов – ударни https://youtu.be/2Q-lBx6Xi4s .

Фестивалът е част от Културния календар и е финансиран от Община Плевен. Входът за всички концерти е безплатен.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...