Акценти
Начало / Общество / Основен ремонт на шест детски градини правят това лято

Основен ремонт на шест детски градини правят това лято

детски площадки_ремонт

Общината е предвидила основни ремонти в шест детски градини в Плевен. Основни ремонти ще бъдат извършени в  ОДЗ”Зорница”, ЦДГ „Надежда”, ОДЗ „Първи юни”, ЦДГ „Щурче”, ОДЗ „Трети март” и ОДЗ „Яница”.  Необходимите средства са в размер на близо 300 000 лв., които ще бъдат заделени от приходи от приватизация и продажба на общински нефинансови активи, съобщи на брифинг кметът проф. Димитър Стойков.

В ЦДГ”Надежда” и ОДЗ „Първи юни”  е предвидена подмяна дограма и ремонтни дейности, свързани с нея. Стойността на ремонтните работи е общо за 116 000 лв.

В ЦДГ”Щурче” ремонтът ще е на стойност до 50 000 лв., като ще се укрепва конструкцията на сградата.

В ОДЗ „Трети март” майстори ще ремонтират покрива на детската градина, като за това ще са необходими 27 000 лв.

Укрепителни работи по конструкцията се налагат и по сградата на ОДЗ „Яница”. Състоянието на сградата е тревожно, тъй като има отворена пукнатина, заради слягане, обясни главният архитект на Община Плевен  Трифон Иванов.  Той подчерта, обаче, че сградата не е опасна.  Арх. Иванов припомни, че преди години по проект е било направено частично укрепване, но пропадането е продължило. За належащия ремонт в ОДЗ „Яница” ще са необходими не по-малко от 50 000 лв.

На брифинга днес стана ясно, че през месец септември предстои да заработи и новата детска градина, която се строи зад Битовия комбинат. Тя ще приеме 100 деца в четири групи.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...