Акценти
Начало / Общество / Основен ремонт на улица „Васил Левски“ може да се направи най-рано след 5 години

Основен ремонт на улица „Васил Левски“ може да се направи най-рано след 5 години

Основен ремонт на Старата главна в Плевен няма как да бъде направен в следващите пет години, заради преминаващата през нея велоалея. Това коментира кметът на Плевен Георг Спартански по време на заседанието на Общински съвет – Плевен. Въпросът беше повдигнат от съветници във връзка със старите плочки, които бяха демонтирани от площад „Възраждане”.

Между 2000 и 3000 са складираните демонтирани плочки, които се съхраняват в базите на общинска фирма „Паркстрой”. Към момента част от тях са използвани за подмяна на изпочупените плочки по улица „Васил Левски”. Кметът на Плевен поясни, че на пролет ще се вземе решение как да се процедира с тях, тъй като не могат да останат дълго в базата.

Част от тях ще бъдат използвани за подменяне на плочки по Старата главна, тъй като заради реализацията на проекта и поставянето на светлоотразителните габъри на велоалеята, основен ремонт на пешеходната зона няма как да бъде направен. Градоначалникът изказа своето недоумение от факта, че при подготвянето на проекта за велоалеите не е предвидено, че в следващите пет години няма да може да се извършват ремонтни дейности в тези участъци.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...