Начало / Последни новини / Зам.-кметът Иван Кюлджийски: Натъкнахме се на сериозни норушение в „Спартак”

Зам.-кметът Иван Кюлджийски: Натъкнахме се на сериозни норушение в „Спартак”

Община Плевен се е натъкнала на големи нарушения в  ОФК „Спартак”, извършени от предишното ръководство. Включително има слухове, че футболистите, които са напуснали отбора, са получили пари да го направят. Това заяви днес пред журналисти зам.-кметът по спорта Иван Кюлджийски. Той каза, че не е изключено да се стигне и до съд. По думите му от мача на Спартак с ЦСКА са останали 9 000 лв. задължение към охраната на срещата. „Натъкнахме се на големи безобразия, но едно по едно ги изчистваме”, заяви Кюлджийски.

Той посочи, че базата е била в ужасно състояние. Теренът е бил занемарен, а техниката за поддръжката му – неработеща. Вече са осигурени семена за тревната настилка, пусната е и поръчка за малко мултифункционално тракторче. Докато теренът стане готов, футболистите ще тренират на стадиона в Коиловци, като Общината осигурява транспорт, обяви Кюлджийски.

Той не скри, че се сблъскват ежедневно със сериозни проблеми, но се стремят да създадат спокойствие за състезателите. Футболистите са осигурени с договори, действа се за осигуряване на жилища за проспериращите футболисти, съобщи Кюлджийски.

През следващата седмица той ще има среща с министъра на спорта, на която ще обсъдят въпроса за помощното игрище към стадион „Плевен, за което има готов проект за разгръщане на модерен спортен комплекс.

Зам.-кметът каза, че има желание в Спартак да израстват млади футболисти и да се задържат местни добри играчи.  Той е изготвил програма за развитие на спорта в Плевен, която предстои да бъде обсъдена на заседание на Общинския съвет. В нея като приоритетни спортове с обществено значение са определени футбол, баскетбол и волейбол – жени. Останалите ще са на точкова система и на база на нея ще се разпределят средствата от общинския бюджет, предвижда проектът. Желанието на ресорния зам.-кмет е Общината да купи автобус, с който да се возят децата от школите на отборите.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...