Начало / Култура / Основен ремонт върви в читалище „Съгласие”

Основен ремонт върви в читалище „Съгласие”

Нова настилка в балетната зала, пълна подмяна на дограмата в цялата сграда, обновяване на фоайето и подмяна на част от седалките в зала „Емил Димитров”, както и ремонт на балкона  – това ще бъде направено по време на основния ремонт, започнал в най-голямото читалище в Плевен – „Съгласие”.

Майстори влизат и в залите на библиотеката, които ще бъдат преградени, за да стане възможно отопляването през зимата с климатици само на отделни помещения. Така ще спестим средства, тъй като няма да се налага да палим цялото парно отопление, обясниха от читалищното ръководство.

Средствата за ремонта са осигурени от собствения бюджет на читалището, подчертаха от ръководството.  „Искам да подчертая, че субсидията от 28 000 лева, която ни се дава, за да поддържаме всички школи и цялата материална база, е недостатъчна. Работата на децата при нас е на ниво професионалисти, вижте балетната ни школа, която е сред най-добрите в страната. Тези усилия трябва да бъдат подкрепяни“, заяви Ивайло Атанасов, председател на читалищното настоятелство на „Съгласие“.

Ремонтните дейности се очаква да приключат до 15 август.

Новата творческа година в „Съгласие“ ще бъде открита на 1 октомври. От тогава започват работа и всички школи към читалището. Балетът вече подготвя нова постановка, която отново ще бъде ориентирана към децата.

Прочетете също:

Международният фестивал „Шарено петле” отново отваря врати в Плевен (програма)

Шестото издание на Международния фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле” ще се ...