Начало / Култура / Осман Мустафов представи своите „Пелинови безсъници“ в ХГ „Дарение Светлин Русев“

Осман Мустафов представи своите „Пелинови безсъници“ в ХГ „Дарение Светлин Русев“

Своите „Пелинови безсъници” представи тази вечер писателят Осман Мустафов в Художествена галерия „Дарение Светлин Русев”. Неговата най-нова книга бе презентирана от председателя на Дружеството на писателите в Плевен и редактор на стихосбирката – Лалка Павлова. Тя отбеляза, че това е един връх в творчеството на Осман Мустафов и израстване. „Поезията на Осман Мустафов не е непозната на ценителите на изкуството на словото. След книгите си ”Сини птици”, „Не се пилей, Живот”, „Песента на светлината”и „Небесна соната”, поетът ни среща с една нова интерпретация на битието, видяна като непрекъснато движение на времето, в което човекът е орисан да търси своето място, воден от стремежа не само да открие в него щастието си, но и да остави своя диря във вселенския кръговрат. Силата, която ще му позволи да го стори, той вижда в магията на думите. За това в голяма част от произведенията му лирическият му герой говори от името човека, белязан Свише с мисията да бъде един от жреците в храма на словото”, заяви Лалка Павлова в своите встъпителни думи.
На представянето на книгата присъстваше и директорът на ДФСГ „Интелект” Емил Райков, който засвидетелства своята радост от честа да открие тържеството. „Той успя да ме допусне до него, до неговата душевност и да ме убеди, че за този свят има спасение. Спасение, защото са останали такива чудотворци като Осман Мустафов, които пръскат топлина и светлина и ни зареждат със сили и позитивна енергия, за да се справим с това, което ни заобикаля”, каза за автора Емил Райков.
Програмата продължи с музикални изпълнения на виола и пиано, последвани от поезията на Осман Мустафов, която изпълни залите на галерията.

Следваща Предишна
Осман Мустафов
Осман Мустафов книга

Осман Мустафов книга

Лалка Павлова

Осман Мустафов книга

Осман Мустафов книга
Следваща Предишна

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...