Акценти
Начало / Общество / Зам.-министър Деница Николова се запозна с напредъка на проектите по ОП „Регионално развитие” в Плевен

Зам.-министър Деница Николова се запозна с напредъка на проектите по ОП „Регионално развитие” в Плевен

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОП „Регионално развитие” Деница Николова се запозна днес с напредъка на проектите по програмата в Плевен. Както вече ви информирахме, един от поводите за посещението на зам.-министъра беше информационна среща по новата програма за транснационално сътрудничество „Дунав” 2014 – 2020 г. В срещата, провела се в зала „Плевен” на Областната администрация, участваха над 200 представители на бизнеса, неправителствения сектор, местните и национални власти – потенциални бенефециенти по програмата.
Друга цел на посещението беше текущ мониторинг на изпълнението на проектите на Община Плевен по ОП „Регионално развитие 2007 – 2013” – „Обновяване и модернизация на физическата среда чрез реконструкция на централната пешеходна зона на град Плевен”, „Интегриран градски транспорт на Плевен”, „Създаване на проектна готовност за участие по ОП „Региони в растеж” през Програмния период 2014 – 2020 г.”.
В тази връзка Деница Николова и нейният екип осъществиха среща с всички фирми изпълнители, фирмите по строителен надзор и екипите на проектите, информират от пресцентъра на Община Плевен. Тя се запозна с вече изпълнени обекти и обекти в изпълнение – обновената централна пешеходна зона и големият фонтан, реконструкцията на Пеещия фонтан и трите водни огледала, строителството на тролейбусното депо, обновяването и разширяването на контактната мрежа, модернизирането на спирките от градския транспорт и изграждането на новите велоалеи.
Мониторингът се осъществява по повод наближаващите крайни срокове на ОП „Регионално развитие” и проектите по програмата.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...