Акценти
Начало / Общество / Осигуряват коледни подаръци за социално слаби затворници

Осигуряват коледни подаръци за социално слаби затворници

Администрацията на Плевенския затвор с помощта на неправителствена организация е подсигурила коледни подаръци за социално слаби лишени от свобода, които не са получили колети за празниците. Администрацията е помислила и за децата на тези затворници, които също ще получат малки подаръци, когато дойдат на свиждане при своите близки за празниците.

Коледният дух  се усеща и сред затворниците. Те са направили двуметров снежен човек в двора, а в навечерието на Рождество си направиха тържество с програма, подготвена от тях и преподавателите им в учебния център.

За Бъдни вечер ще бъде спазена традицията и на затворническата трапеза ще има постни ястия, научихме от началника на затвора Иван Петков. Празнично меню ще има за Коледа и Нова година, когато затворниците ще получат пържола с гарнитура. Ще има и баница с късмети, уточни Петков.

За празниците всички лишени от свобода в Плевенския затвор, които са над 600, ще имат право на извънредни хранителни пратки. А настанените в затворническото общежитие от открит тип ще получат между 3 и 5 дни домашен отпуск.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...