Акценти
Начало / Култура / Осем проекта за близо 19 хил. лева са одобрени по Раздел III от Културния календар

Осем проекта за близо 19 хил. лева са одобрени по Раздел III от Културния календар

Осем са одобрените за финансиране от Община Плевен проекта по раздел III от Културния календар в първата за тази година сесия, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Първоначално са подадени 19 проекта, но след отсяване на кандидатите са останали осем, обяви вчера началникът на отдел „Култура” Стефка Григорова.

Одобрените кандидати и проекти са: Читалище „Съгласие 1869” – Балетен спектакъл „Приказка за танци”; Арт Фест ЕООД – София Филм Фест в Плевен; РБ „Хр. Смирненски” – През юли в Игротеката; Фондация „ДИРЯ” – „Кайлъче Фест” – Плевен; Осман Мустафов – Поетичен сборник „Разплакани от щастие”; Сдружение „Дружество на писателите” – Издаване на алманах „Мизия”; Албена Декова-Атанасова – Издаване на книга “Градина на любовта”; Лалка Павлова – Литературно-критическа монография „Българският космос в трилогията „Балкани” на Яна Язова”.

Проектите ще бъдат финансирани с общо 18 860 лв., като всеки от тях ще получи различна сума. Връчването на договорите на спечелилите проекти ще се състои на 22 април, петък, от 11.00 часа в Заседателната зала на Община Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...