Акценти
Начало / Култура / Осем деца от „Колорит“ са лауреати на конкурс в Литва

Осем деца от „Колорит“ са лауреати на конкурс в Литва

Колорит награди

Осем деца от арт школа „Колорит”са лауреати на 11-тия международен конкурс за детска рисунка „Славянски извор”, провел се в град Клайпеда – Литва. Конкурсът се провежда в памет на славянските просветители светите братя Кирил и Методий.Темите на конкурса за това издание са били – история на християнството, християнските светини и природата на моят роден край.В конкурса са взели участие деца от различни страни на възраст от 6 до 16години.
Конкурсът се организира от арт училището „Андрей Рубльов”, Международния център за култура и изкуство, Обществото за християнско просвещение „Слово” и Общината на град Клайпеда. Наградените деца от „Колорит” са – шестгодишните Десислава Димитрова и Марина Живкова, седемгодишните Инна Чулева и Владислав Петков, деветгодишните Йоанна Пешева и Виктория Иванова, Кристиян Монев – 10г. и Десислава Цочева – 11г.
Наградите на плевенските деца ще бъдат връчени тържествено при откриването на изложбата от избрани творби на международния конкурс „Славянски извор” в програмата на Европейския проект ”Нощ в галерията”-2014 в ХГ „Илия Бешков” – Плевен. Гости на откриването на изложбата в Плевен ще бъдат Директорът на международния конкурс Маргарита Артамонова и Владимир Артамонов – Директор на арт училището „Андрей Рубльов”. Те лично ще връчат наградите на малките плевенски художници.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...