Акценти
Начало / Общество / Днес в Плевен ще се проведе кампанията „Шофирай отговорно и толерантно”

Днес в Плевен ще се проведе кампанията „Шофирай отговорно и толерантно”

полицай

От 12 до 23 май 2014 г. в цялата страна Институт за изследвания, образование и развитие „Отворена младеж” и отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция“ на МВР провеждат за трета поредна година съвместна кампания на под наслов „Шофирай отговорно и толерантно“. Целта на кампанията е чрез специализирана полицейска операция по метода на широкообхватния контрол, в комбинация с позитивна интервенция на представители на сдружение “Отворена младеж”, да се насърчат шофьорите да бъдат внимателни и отговорни и да се намали на агресията на пътя..

Съвместно със сектор „Пътна полиция“ към МВР – Плевен днес от 11 до 13 часа на изхода за София, в района на Стара гара, ще се проведе специализирана операция, като част от националната кампания, информират от сдружение „Отворена младеж”.

Кампания „Шофирай отговорно и толерантно“ 2014 се провежда в рамките на международния проект Пътна безопасност в регионите от Югоизточна Европа“, подкрепен от Транснационалната програма за сътрудничество в Югоизточна Европа на Европейския съюз.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...