Акценти
Начало / Здравеопазване / Осветиха ремонтираната УНГ клиника в Плевен

Осветиха ремонтираната УНГ клиника в Плевен

водосвет

С водосвет днес беше открита ремонтираната сграда на Клиниката по ушни, носни и гърлени болести към УМБАЛ – Плевен. Това е първият ремонт, който се извършва в сградата на клиниката от 1990 г. насам, каза нейният ръководител доц. д-р Александър Вълков. Той изказа благодарност на ръководството на болницата, отпуснало средства за пребоядисване на болничните стаи и лекарските кабинети, подменена е дограмата, за обзавеждането на нова учебна зала и административен кабинет.

С тържеството по откриването на реновираната клиника се приключва и Великденската благотворителна инициатива за безплатни прегледи в УНГ клиниката, която се провежда за четвърта поредна година. Благотворителната инициатива е под наслов „С уважение и благодарност към проф. д-р Тодор Маринов”, който е основател на клиниката. На церемонията присъства негов близък родственик, който беше специално поздравен от доц. Вълков.

водосвет

От старта на кампанията повече от 250 пациенти на възраст от 3 до 88 години са посетили клиниката, за да се прегледат безплатно. В повечето случаи бяха диагностицирани алергични и хронични синуити, носни полипи, обясни доц. Вълков.

По повод тържеството поздравителен адрес беше прочетен от името на изпълнителния директор на УМБАЛ – Плевен – д-р Наташа Манева.

В момента в Клниката по УНГ болести се провежда регионална научно-практическа конференция „Здравните грижи в ото-рино-ларингологията” с участието на лекари, специалисти по здравни грижи и студенти от факултет „Здравни грижи”.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...